Εργαστήριο ιστοριών

Ανοιχτή εκπαιδευτική δράση συνδημιουργίας, στο μκρό γιούρτ του Caravan Project,  για τη διάσωση ανθρωπίνων ιστοριών, με μαθήματα αφήγησης, φωτογραφίας, ντοκιμαντέρ και συγγραφής, και στόχο την παραγωγή και τη συλλογή ιστοριών από τους συμμετέχοντες.

Προγράμματα μαθητών

Δίωρα προγράμματα για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου στα γιούρτ του Caravan Project, με ατομικές και ομαδικές δημιουργικές δραστηριότητες, για την εξοικείωση των μαθητών με την έννοια της αφήγησης και την αξία των ανθρωπίνων ιστοριών.

Κοινοτικές δράσεις

Δράσεις με καλλιτεχνικό, κοινωνικό και ερευνητικό χαρακτήρα που απευθύνονται και εμπλέκουν δημιουργικά και ενεργά, ντόπιες κοινωνικές ή κοινότητες ομάδες από τους τόπους που θα επισκεφθεί το Caravan Project με τα γιουρτ.

Στιγμιότυπα

Eκπαιδευτικά Προγράμματα για μαθητές στο Μεταξουργείο

 Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα κινούνται ανάμεσα στο δίπολο εικόνα – λόγος, η εικόνα γεννά λόγο και ο λόγος αποτυπώνεται σε εικόνα και στοχεύουν στην εξοικείωση των μαθητών με την έννοια της αφήγησης. Από το ρόλο του δέκτη-θεατή,τα παιδιά περνούν σταδιακά μέσα από μια σειρά δράσεων και παιχνιδιών, στο ρόλο του πομπού-αφηγητή καθώς καλούνται να ανιχνεύσουν…

Εργαστήρι Ντοκιμαντέρ /Ρέθυμνο/ Στρατής Βογιατζής & Θέκλα Μαλάμου

 Ένας τόπος όπου ο χρόνος έχει σταματήσει σε μια στιγμή που έχεις ξαναδεί. Αυτή τη χρονική στιγμή ενώ πρώτη φορά τη ζεις, και οι πέντε σου αισθήσεις, σου υπογράφουν πως την έχεις ξαναζήσει. Ένας τόπος που έχεις φτάσει σ’αυτόν χωρίς χάρτη, παρά μόνο με μια πυξίδα που σου δείχνει πως σ’αυτές τις συντεταγμένες ήσουν κάποτε…

Ντοκιμαντέρ: καταγραφική αφήγηση

«Μια βαθειά αναγκαιότητα μας σπρώχνει να δώσουμε νοήμα, να βάλουμε τάξη σε έναν παράδοξο κόσμο που μας περιβάλλει, που επιτάσσει από εμάς να καταδυθούμε συνειδητά ή ασυνείδητα σε αυτόν και να μεταφέρουμε μετέπειτα τα ευρήματά μας στους άλλους.»

από το Εργαστήριο Ιστοριών με την Αλεξάνδρα Σαλίμπα
Οκτώβριος 2014, Μυτιλήνη

Στιγμές από το Θεατρικό Παιχνίδι

«Πόσος καιρός έχει περάσει από την τελευταία φορά που τραγουδήσατε ένα τραγούδι? Που είπατε μια ιστορία? Που χορέψατε?
Ποιες ευεργετικές δυνάμεις μπαίνουν σε λειτουργία όταν παίζουμε? Όταν μοιραζόμαστε ιστορίες? «

από το Θεατρικό Παιχνίδι του Εργαστηρίου Ιστοριών με την Έλσα Κούτινγκ
Οκτώβριος 2014, Μυτιλήνη

«Το καλό θα ‘ρθει από τη θάλασσα» 
| Μια δράση/συνάντηση

Η δράση–συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, ώρα 17:00, στην Δημοτική Ακτή Τσαμάκια, στο yurt του Caravan Project και προσκαλεί μετανάστες και ντόπιους, να βρεθούν μαζί για λίγες ώρες.

  • 1
  • 2