Ta yurt του Caravan Project ως χώρος πραγματοποιημένης ουτοπίας

Εισαγωγή στο καλλιτεχνικό ντοκιμαντέρ/ Ηράκλειο / Χρήστος Καρακέπελης & Νατάσα Σέγκου.

Οι βραβευμένοι διεθνώς ντοκιμαντεριστές Χρήστος Καρακέπελης & Νατάσα Σέγκου πραγματοποίησαν ένα μικρό workshop στα συμμετέχοντες του εργαστήριου ιστοριών πάνω στην εισαγωγή στο καλλιτεχνικό ντοκιμαντέρ.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο Ηράκλειο μετά την Μυτιλήνη. Συνολικά συμμετείχαν σ’ αυτό, είκοσι άτομα ενώ τα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργικής γραφής, φωτογραφίας, αφήγησης, σκηνοθεσίας, μοντάζ και καλλιτεχνικού ντοκιμαντέρ δίδαξαν έντεκα διαφορετικοί εισηγητές, ανάμεσα στους οποίους και οι βραβευμένοι διεθνώς ντοκιμαντεριστές Χρήστος Καρακέπελης & Νατάσα Σέγκου.

Οι θεματικοί άξονες της συζήτησης λειτουργήσαν σαν αφορμές για να ανοίξουν διάλογοι, να κατατεθούν προσωπικές σκέψεις και εμπειρίες, να ενθαρρυνθούν προσπάθειες, να ακουστούν ιδέες ή απορίες, να μιλήσουμε για τη σχέση μας με το κοινωνικό μας περιβάλλον, την ανάγκη μας για δράση, πειραματισμό και νέες εμπειρίες, την επιθυμία μας να δημιουργούμε, να εκφραζόμαστε και να μοιραζόμαστε το βλέμμα με άλλους ανθρώπους.