Το Caravan Project δημιουργεί με τους κατοίκους του Μεταξουργείο ένα ψηφιακό χάρτη με ιστορίες από τη περιοχή
Πως το χωρικό επιδρά πάνω στην ανθρώπινη εμπειρία και πως αυτή διαμορφώνει την ποιότητα του δημόσιου χώρου; Πως ανομοιoγενείς ταυτότητες συγχρωτίζονται εγχαράσσοντας ίχνη στο δημόσιο χώρο? Ποιοι είναι οι «άλλοι» στη γειτονιά; Πόσο ρευστά ή παγιωμένα είναι τα σύνορα μεταξύ τους; Τι νόημα μπορούν να έχουν οι ατομικές αφηγήσεις σε μια γειτονιά και ποια η επίδραση τους στην «ιστορικότητα» αυτής της γειτονιάς;
Πως η μνήμη των ανθρώπων διαμορφώνεται μέσα από τους χώρους συναναστροφής; Συντίθεται τελικά μια μια συνολική κοινή αφήγηση μέσα από μια πολιτισμική πολυμορφία ή αυτές οι διαφορετικές φωνές ηχούν η κάθε μια ξεχωριστά στον ιδιωτικό της χώρο;Ο χώρος του Μεταξουργείου- Κεραμικού ως μια γειτονιά υπό διαπραγμάτευση, ως τόπος συμβιώσης ανομοιογενών ταυτότητων: μια ετεροτοπία που διαρκώς μεταβάλλεται. Το Caravan Project παρεμβαίνει με την εγκάτασταση του στη πλατεία Αυδή τον Οκτώβρη δημιουργώντας ένα νέο θύλακα όσμωσης και καταγραφής των αποσπαματικών αφηγήσεων της περιοχής.
Με όχημα την αφήγηση θα διερευνήσουμε μέσα από χαρακτήρες-χώρους τις δημιουργικές ασυνέχειες αυτής της γειτονιάς, επιχειρώντας «συνάψεις» μεταξύ του Εαυτού και του Άλλου, διευρύνοντας τα πεδία χωρικής συνδιαλαγής μεταξύ των υποκειμένων. Διερευνούμε το χώρο όχι ως παγιωμένη συνθήκη αλλά ως αποτέλεσμα συνεργειών, μια ρευστή γεωγραφική μορφή που υπόκειται διαρκώς σε διαδικασίες μετάβασης και τροποποίησης. Χρησιμοποιούμε την αφήγηση ως εργαλείο διείσδυσης, αναπαράστασης και αποκατάστασης της βιωμένης ιστορικής εμπειρίας.
https://uploads.knightlab.com/storymapjs/e66a4785e3deec9d9a6fa70e364ec3fa/met