Stroggyla_xwris_kyklo7To Caravan Project προσκαλεί άτομα, συλλογικότητες και φορείς σε συνεργατικές δράσεις με στόχο τη δημιουργική συμπαραγωγή, την ανταλλαγή γνώσης και την έρευνα.  Κοινό τόπο αυτών των δράσεων  θα αποτελέσουν οι ανθρώπινες ιστορίες, οι πολιτισμικοί πόροι που απορρέουν από αυτές, οι δυνατές τους αναπαραστάσεις τους σε διαφορετικά μέσα και περιβάλλοντα, η διάχυση και η επικοινωνία τους στο κοινό καθώς και η αξιοποίηση τους βάσει κοινωνικών, πολιτιστικών και ανθρωπιστικών παραμέτρων.

Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ!


Συνεργασίες

Συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας

Οι δημιουργοί του Caravan Project πραγματοποίησαν σε συνεργασία με τους καθηγητές Γιάννη Σκοπετέα και Νίκο Μπουμπάρη, δύο τρίωρες διαλέξεις. Η πρώτη είχε ως θέμα την καταγραφή ιστοριών με οπτικοακουστικά μέσα και δόθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Εισαγωγή στις Οπτικοακουστικές Τέχνες». Η δεύτερη εστίασε σε αφηγηματικές τεχνικές με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων με σκοπό τη δημιουργία του έργου Walk – Explore – Feel, ενός ψηφιακού βιντεόπεριπάτου, για το μάθημα «Ψηφιακά Μέσα & Αισθήσεις» (http://www.ct.aegean.gr/projects/videowalk/). Τέλος, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας στήριξε το Εργαστήριο Ιστοριών του Caravan Project, παρέχοντας οπτικοακουστικό εξοπλισμό στους συμμετέχοντες, για την καταγραφή ιστοριών.

Κοινοτική Δράση για τους Μετανάστες στη Λέσβο

Η αρχιτέκτων και καλλιτέχνης Ελένη Τζιρτζιλάκη από το Δίκτυο Νομαδική Αρχιτεκτονική συνεργάστηκε με το Caravan Project, οργανώνοντας την δράση «Το καλό θα ‘ρθει από τη θάλασσα» (http://www.caravanproject.org/to-kalo-tha-rthei-apo-ti-thalassa/) για τους νεοαφιχθέντες στο νησί της Μυτιλήνης μετανάστες. Το μεγάλο yurt μεταμορφώθηκε σ’ ένα προσωρινό φιλόξενο καταφύγιο, όπου ντόπιοι και μετανάστες βρέθηκαν μαζί για ένα απόγευμα για να μοιραστούν σ’ έναν ανοικτό κύκλο, ιστορίες, όνειρα και σκέψεις για το μέλλον.

FACEBOOK

Με δύο ταινίες συμμετέχει το Caravan Project στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στην ενότητα "Ελληνικό Πανόραμα":
"Man at Home" σε σκηνοθεσία Στρατή Βογιατζή / Stratis Vogiatzis και Κωνσταντίνου Κουκούλη / Konstantinos Koukoulis
και "Σόλων, Ταξίμι στο Χρόνο" σε σκηνοθεσία Γιάννη Αδρίμη / Yannis Adrimis.
Σάββατο 4.3.2017 | 17:45 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας / Ολύμπιον
Κυριακή 5.3.2017 | 13:00 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης / Αποθήκη 1-Λιμάνι
... See MoreSee Less

2 months ago  ·  

Ξεστήσιμο των Υurts..πάντα ο χώρος μοιάζει άδειος χωρίς τα γιουρτάκια έστω και αν στήνονται στον εκάστοτε χώρο για λίγο καιρό. Περίσσότερο από τη πραγματική κατάληψη σημασία έχει η συμβολική επανοηματοδότηση του δημόσιου χώρου. Τα γιουρτ εποικούν ένα δημόσιο χώρο, παραμένουν εκεί για ένα μήνα δημιουργώντας συνθήκες μιας φανταστικής όσο και πραγματικής συνεύρεσης. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλα τα παιδιά που βοήθησαν στις εργασίες του Kάραβαν στο Μεταξουργείο και στη προσπάθεια αυτή να δημιουργηθεί ένα ζωντανό-οργανικό αρχείο από ιστορίες της περιοχής. ... See MoreSee Less

5 months ago  ·  

Βραδυά Λήξης για το Caravan Project. Παρουσιάστηκε στο κοινό του Μεταξουργείου και όχι μόνο το έργο της ομάδας του caravan project και των συμμετεχόντων στα εργαστήρια οπτικοακουστικής αφήγησης πάνω σε ιστορίες από χαρακτήρες-χώρους της περιοχής. Στόχος μας ήταν μέσα από μια ενεργητική διάδραση με τους κατοίκους της περιοχής να συνδιαμορφώσουμε από κοινού μέσα μέσα από συναντήσεις, εργαστήρια και κοινοτικές δράσεις τον πρισματικό, αποσπασματικό χαρακτήρα της περιοχής. Για τρεις εβδομάδες ερασιτέχνες κινηματογραφιστές και φωτογράφοι, κάτοικοι της περιοχής του Μεταξουργείου και όχι μονο εργάστηκαν μεθοδικά πάνω σε ιδιαίτερες ιστορίες-θέματα της περιοχής, όπως: τους αστέγους της γέφυρας της λεωφ. Αθηνών, τους οικούς ανοχής της όδου Κολωνού, ένα μηχανουργείο της περιοχής, την ομάδα ποδοσφαίρου του Μεταξουργείου-Κεραμεικού, την υπαίθρια κινέζικη αγορά, έναν οργανοποιό, ένα ψιλικατζίδικο, το καφενείο της κυρά Γιώτας, ένα αυτοσχέδιο θρησκευτικό χώρο Μουσουλμάνων, την ιστορία του Καντίρ, ρακοσυλέκτης που ανήκει στο σύλλογο Έρμη, την ιστορία του κυρίου Πέτρου, κατοικού και γνώστη της περιοχής του Μεταξουργείου και τη γκαλερί Καμχή. Ντοκιμαντέρ, αφηγήσεις, προφορικές ιστορίες και ηχοτοπία που αντανακλούν αφενός με δυναμικό τρόπο την ετερογένεια της περιοχής και αφετέρου συνιστούν ένα μοναδικό αρχείο που ενσωματώνει αυτό τον πλουραλισμό, την πολιτισμική ανθρωπογεωγραφία αυτής περιοχής. Η βραδυά έκλεισε με το live του moa bones ... See MoreSee Less

5 months ago  ·  

Σήμερα 18:30, ιστορίες από το Μεταξουργείο, από το εργαστήριο αφήγησης, ντοκιμαντέρ & ήχου. ... See MoreSee Less

6 months ago  ·  

Magic live: 21:30, μεγάλο yurt, Moa Bones​
Σάββατο 5.11.2016, τελευταία ημέρα του Caravan Project    
... See MoreSee Less

6 months ago  ·  

Σήμερα, στις 19.00, αυτοσχεδιάζουμε: Contact Improvisation @ Caravan Project .

Οι Ex-Nihilo, μία ομάδα δημιουργικών ανθρώπων, υπό την καθοδήγηση της Therèse Vandamme, αυτοσχεδιάζει αποδομώντας αποσπάσματα κείμενων όπως του Χάινερ Μύλλερ και του Νίκου Καρούζου.

Η κίνηση γίνεται κομμάτι του κειμένου. οι λέξεις μεταμορφώνονται σε σώματα που ενώνονται σε ένα πέρασμα, σε μια κατάσταση συλλογικής συμμετοχής.

Είσοδος Ελεύθερη.
... See MoreSee Less

6 months ago  ·  

Απόψε, στις 20.30, έχουμε στο μικρό yurt του Caravan Project, Μουσικές και Αφηγήσεις / Spooky & Shoking:

Ελάτε να ακούσετε τρομακτικές και πονηρές ιστορίες στα yurt του caravan project.

Μέσα στις στρογγυλές μογγολικές σκηνές θα πούμε ιστορίες για ό,τι δεν πρέπει να λέγεται και να ακούγεται. Ιστορίες που ξυπνούν πάθη και δημιουργούν ανατριχίλες, ιστορίες για κρέατα και για κόκκαλα, για ιππότες, νεαρές νύφες, ιερές κατσίκες και μεταμορφωμένα παιδιά. Ιστορίες που μας φέρνουν κοντά, που μας κάνουν να σφίγγουμε το χέρι του διπλανού μας... γιατί ο φόβος και το πάθος είναι για δυο!

Έλσα Κούντιγκ: αφήγηση και τραγούδι - βιολοντσέλο
Έλλη Γιαννάκη: αφήγηση και τραγούδι - ούτι, πολίτικη λύρα
Δημήτρης Κούρτης: ακορντεόν, κρουστά, τραγούδι

Η παράσταση είναι για ενήλικες (και νέους από 13 ετών και πάνω)

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.
... See MoreSee Less

6 months ago  ·  

Ολοκληρώθηκε και το μαθητικό εργαστήρι ντοκιμαντέρ του Caravan Project και άλλη μια ιστορία έρχεται να προστεθεί στις αφηγήσεις για την περιοχή του Μεταξουργείου, πλέον μέσα από τα μάτια των παιδιών. Οι μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Αθηνών ήταν "Οι Ανεστίαστοι" κινηματογραφιστές, που με πάθος εστίασαν στην ιστορία της πλατείας Αυδή μέσα από μύθους και αλήθειες! Stay Tuned! 🎬 ... See MoreSee Less

6 months ago  ·  

TWITTER

RT @synathina To @caravanproject_ έρχεται στην Αθήνα και στην πλατφόρμα του #synathina! synathina.gr/el/%CE%B4%CF%8… #ThisIsAthens

About 7 months ago

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ