image Digital Cultures – Warsaw: Caravan Project Presentation

Πρόγραμμα δράσεων του Caravan Project στη Θεσσαλονίκη

09-27 Μαρτίου 2016, 10:30-20:30

Caravan Project Πολυμεσική Έκθεση Yurt

Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Προβλήτα A’

Ανθρώπινες ιστορίες παρουσιάζονται με τη μορφή ντοκιμαντέρ, φωτογραφιών, ημερολογίων και αφηγήσεων αποτυπώνοντας το οδοιπορικό του Caravan Project στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια.


 

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, 19:00.

Caravan Project: Μια οργανική εγκυκλοπαίδεια ανθρώπινων ιστοριών» 

Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Προβλήτα A’

Η επαναστατική πρακτική της μετάδοσης ανθρώπινων ιστοριών, η θεραπευτική δύναμη της ιστορίας, η ιστορία ως καταλύτης κοινωνικής αλλαγής. Τα μέλη της ομάδας του Caravan Project προσκαλούν το κοινό της Θεσσαλονίκης σε μια ανοιχτή κουβέντα για το οδοιπορικό του Caravan στην Ελλάδα και για τo νόημα της καταγραφής και μετάδοσης ανείπωτων ανθρώπινων ιστοριών.

* Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων – Δηλώσεις συμμετοχής hello@caravanproject.org


Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, 20:00

Έκθεση Φωτογραφίας – «Contacts in the city» Yurt

Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Προβλήτα A’

Σε συνεργασία με το φωτογραφικό κέντρο ‘Stereosis’ και τον εικαστικό Νίκο Βαρυτιμιάδη. Νέοι φωτογράφοι αποτυπώνουν καθημερινές ιστορίες της πόλης χρησιμοποιώντας την τεχνική των contacts.


Σάββατο 19 Μαρτίου – Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν δύο τετράωρες διαλέξεις, το Σάββατο & την Κυριακή, ώρες 12:00 – 16:00, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα των σεκάνς.

Κινηματογραφικό Εργαστήρι Εντατικό εργαστήρι με το σκηνοθέτη Χρήστο Καρακέπελη για τη δημιουργία αφηγηματικών σκηνών (sekans) με γνώμονα άγνωστες πτυχές και ιστορίες της πόλης.

Με εφαλτήριο την κινηματογραφική γλώσσα και τον κόσμο του δημιουργικού ντοκιμαντέρ, οι συμμετέχοντες θα ξανοιχτούν στην πόλη, προκειμένου να συλλέξουν αθέατες και ξεχωριστές όψεις της Θεσσαλονίκης. Καθένας τους θα κινηματογραφήσει μία σεκάνς και όλες μαζί στο σύνολο τους θα συνθέσουν ένα ντοκιμαντέρ, όπου διαφορετικές ματιές θα ιχνηλατήσουν το πορτραίτο της πόλης.

* Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων – Δηλώσεις συμμετοχής hello@caravanproject.org


Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, 11:30 -21:00

Εαρινή Ισημερία στα Υurt του Caravan Yurt, Λιμάνι, Προβλήτα A’

Με αφορμή την εαρινή ισημερία και σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Κινηματογράφου και το κοινωνικό εργαστήρι ‘Κύκλωμα’ θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια, αφήγηση παραμυθιών για παιδιά από την ομάδα του Caravan Project, την Χλόη Φίνν, την Λίλη Σταμπουλή και τη Βάσω Σπαθοπούλου

* Οι ηλικίες που απευθύνονται τα εργαστήρια είναι από 7-12 ετών

* Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων,  τηλέφωνα 6972491122, 6938877857


Kυριακή 20 Μαρτίου

«Το Μεγάλο Τραπέζι» – Γαστρονομική Δράση Κοινοτική Δράση για την ιστορία της πόλης με τη συμμετοχή διαφορετικών εθνοτήτων από τη Θεσσαλονίκη. *Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων


Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, 20:00 – 23:00

Προβολές Ντοκιμαντέρ Caravan Project Yurt, Λιμάνι, Προβλήτα A’

Ντοκιμαντέρ από το οδοιπορικό του Caravan Project στην Ελλάδα

Ταινίες: Έλντα μία γέννα | Παπόριας | Χρυσό Δάσος | Τυφλός Ψαράς


Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, 20:00 – 23:00

Προβολές Ντοκιμαντέρ Caravan Project Yurt, Λιμάνι, Προβλήτα A’

Ντοκιμαντέρ από το οδοιπορικό του Caravan Project στην Ελλάδα

Ταινίες: Μαύρη Γη | Κοινωνικό Ωδείο | Μετέωροι Άνθρωποι | Άνθρωπος στο Σπίτι του.


Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016, 14:00 – 22:00

«Πες μια Ιστορία» – Ανοιχτή Δράση Αφήγησης Yurt, Λιμάνι, Προβλήτα A’

Το Caravan Project απευθύνει κάλεσμα σε ανθρώπους από την πόλης της Θεσσαλονίκης να προσέλθoυν στο μικρό yurt και να αφηγηθούν προσωπικές τους ιστορίες, ιστορίες που τους έχουν αγγίξει, αφυπνίσει και διαμορφώσει εμπλουτίζοντας το αρχείο ιστοριών του Caravan και βοηθώντας στη μετάδοση βιωματικής γνώσης μέσα από το μοίρασμα ανθρώπινων ιστοριών.


Σάββατο 26 Mαρτίου 2016,18:30 & 20:30

Live Modified dog Yurt, Λιμάνι, Προβλήτα A’

Mια μουσική αφήγηση με αφορμή τις ιστορίες του Caravan Project. Συμμετέχουν οι: Δημήτρης Δαλέζης – τρομπέτα, κρουστά, electronics, Δημήτρης Τασούδης – τύμπανα Χρύσανθος Χριστοδούλου – electronics, πλήκτρα. * Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων – Δηλώσεις συμμετοχής hello@caravanproject.org.