image Eπιβάτες, σε συνεργασία με το φεστιβάλ Χίου και το Allianz Cultural Insitute.

Η δασκάλα Θεατρικού Παιχνιδιού του Caravan Project μιλά στο clickatlife.gr

Η Έλσα Κούντιγκ που διδάσκει Θεατρικό Παιχνίδι στο Εργαστήρι Ιστοριών του Caravan Project, μιλά στο clickatlife.gr για το ταξίδι του πρωτότυπου αυτού οδοιπορικού, για το ρόλο του παιχνιδιού στη ζωή μας και τον «άλλο» κόσμο που αναζητούμε.

Το Caravan Project κάνει στάση αυτή τη φορά στο Ηράκλειο για τον δεύτερο σταθμό του. Πώς αισθάνεστε που είστε μέρος αυτού του πρωτότυπου προγράμματος που βάζει τις τοπικές κοινότητες και πάλι στο παιχνίδι;

Πιστεύω ότι στο Ηράκλειο υπάρχει μια πολύ ζωντανή εστία δημιουργίας που αποτελεί γόνιμο έδαφος, μια καλή μαγιά, για όλες τις δραστηριότητες του Caravan Project. Γενικώς είμαι οπαδός της ιδέας της αποκέντρωσης και χαίρομαι όταν βλέπω να συμβαίνουν δημιουργικά πράγματα και σε άλλες πόλεις εκτός της πρωτεύουσας. Ως νέο μέλος του Caravan Project νιώθω χαρά, αλλά και μια κάποια αγωνία για το ρόλο μου στο Εργαστήριο Ιστοριών και ελπίζω να βοηθήσω με το δικό μου τρόπο τους συμμετέχοντες από το Ηράκλειο να εμπνευστούν και να ανασύρουν τις ιστορίες τους.

Είστε υπεύθυνη για τη διδασκαλία του Θεατρικού Παιχνιδιού στο Εργαστήρι Ιστοριών του Caravan. Πείτε μας δυο λόγια για αυτή τη δράση.

Το Εργαστήρι Ιστοριών έχει ένα περισσότερο βιωματικό χαρακτήρα, παρά σεμιναριακό και στοχεύει στη δημιουργία μιας ενωμένης ομάδας που θα συν-δημιουργήσει με την ομάδα του Caravan Project. Το Θεατρικό Παιχνίδι δίνει έμφαση ακριβώς στη βιωματική διάσταση του Εργαστηρίου και επιτρέπει στους ανθρώπους να γνωριστούν και να δεθούν ως ομάδα. Μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια που προέρχονται κυρίως από το χώρο της αφήγησης παραμυθιού (που αποτελούν κοινό έδαφος και στο θέατρο) ξαναβρίσκουμε τον αυθορμητισμό μας, την αυθεντικότητα της ύπαρξής μας, γιορτάζουμε τα λάθη μας και εξερευνούμε τους τρόπους που εμείς οι άνθρωποι επικοινωνούμε, κουβαλώντας ο καθένας τη δική του ιστορία. Εξασκούμαστε έτσι στη ΄διαπροσωπική επικοινωνία’,  ικανότητα απαραίτητη όταν λέμε, συλλέγουμε και καταγάφουμε ιστορίες – διαδικασία κατα την οποία έχουμε κυρίως να κάνουμε με ανθρώπους (όντα απρόβλεπτα με παράξενες συνήθειες). Γενικώς ο χαρακτήρας των μαθημάτων είναι αρκετά ρευστός και συνδιαμορφώνεται και με τους άλλους καθηγητές, αλλά και από τις ανάγκες της εκάστοτε ομάδας στις πόλεις που ταξιδεύουμε, πάντα σε συνέπεια με τη γενικότερη φιλοσοφία του Caravan Project να συνδιαλέγεται με την ντόπια κοινωνία και να αφουγκράζεται τις ιδιαίτερες επιθυμίες της.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.